Vi ste ovdje:

Naslovnica Događaji IEDC Alumni Jedrenje - 5-ti put
IEDC Alumni Jedrenje - 5-ti put E-mail
Autor Robert Kostelac   
Petak, 24 Lipanj 2011 10:52

IEDC Alumni Sailing"Dragi pomorci, ja sam još jedrim, danas, u uredu!"
"Kupaonica i dalje pleše oko mene!"
"Bilo je izvrsno!"
"Predivna avantura!"
"Moramo to učiniti opet iduće godine!"

To su bili komentari koje je dao gotovo svaki član posade Emily, Živa i Violeta, tri prekrasne jedrilice koje su ugostile 23 IEDC studenata na 5. Alumni jedrenju.

Putovanje je započelo u kasnim večernjim satima 25.05.2011 sa pićem dobrodošlice na dokovima Marine Kaštela kod Splita, gdje su se počeli nalaziti alumniji iz Hrvatske, Slovenije, Rumunjske, Bosna i Hercegovine i Srbije.

Kao i u prethodnim slučajevima, cijelo okupljanje je pokrenuo i dizajnirao hrvatski alumni klub, jedan od najaktivnijih IEDC alumni klubova u cjelini.

Robert Kostelac (EMBA 2005), novi predsjednik Hrvatskog alumni i Mario Grilc (EMBA 2007) ove su godine napravili ambiciozni plan - posjetiti 5 otoka/poluotoka, prekrasna remek-djela Jadrana, među kojima i neke od najudaljenijih.

Unatoč sumnjama da je u svibnju teško izvediv takav put u tako kratkom vremenu s neiskusnim posade, IEDC Alumni dokazao još jednom da su učenici vrlo prilagodljivi na promjene i novu situaciju, i prije svega - veliki timski igrači! A oni to učinili! Hvar, Pelješac, Korčula, Mljet, Lastovo i natrag u Kaštela u četiri dana!

IEDC Alumni SailingPomorci su isplovili u ranim jutarnjim satima u četvrtak, 26.05.2011, a već u popodnevnim satima su imali priliku provjeriti temperaturu Jadranskog mora u neposrednoj blizini jednog od najljepših hrvatskih otoka, Hvara. Čista voda na Palmižani je sa oko 22 stupnja savršena, pa su se gotovo sve posade IEDC flote hladile u moru.

Večer je provedena u sigurnosti uvale Lovišta na Pelješcu, gdje su se alumniji opustitili i kuhali večeru na brodu, uz ples na palubi do kasno u noć.

Iako nije bilo puno vjetra, svaki je udar korišten od strane naših iskusnih skipera Maria Grilca, Tadeja Mezeka i Tomaža Štefea, da pokažu što je pravo jedrenje.

Sljedećih dana su bili na redu grad Korčula, duge vožnje biciklom na Mljetu i zadivljujući pogled na grad Lastovo iz starih utvrda iznad zidina grada, a sve u kombinaciji su napravili ovaj izlet jednostavno nezaboravno iskustvo. Središnji događaj ovog putovanja, zajednička večera u obiteljskom restoranu na obali Mljeta je napokon postala prilika za duge razgovore. Neki su imali priliku da konačno upoznati jedni druge bolje, uz neke nove poslovne ponude.

Posljednji dan je bio izazov. Uz sivo i zastrašujuće nebo od ranih jutarnjih sati, kišu koja je padala sa svih strana, naši su skiperi morali pokazati svoje najbolje, a timovi su staviljeni na kušnju. Međutim, kako je dan odmicao, sunce je izašlo iza oblaka i svi su se sigurno vratili po sunčanom vremenu u nedjelju poslijepodne, s pogledom na prekrasan Split ispred! Čvrsto tlo je dobrodošlo, ali svi su otišli u svoje domove sa samo jednom željom - da to učine opet uskoro! I to je razlog zašto ova priča nema kraj - novi plan za zimsko okupljanje Alumnija već se razvija ... priključite se!

IEDC Alumni Sailing IEDC Alumni Sailing