Vi ste ovdje:

Naslovnica Događaji 5. Natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva (CSC)
5. Natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva (CSC) E-mail
Autor Robert Kostelac   
Ponedjeljak, 20 Veljača 2012 15:39

Zagreb, 16. veljače 2012. – U hotelu Antunović završilo se dvodnevno Natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva, tzv. Case Study Competition (CSC) u organizaciji hrvatskog Alumni kluba IEDC-Poslovne škole Bled. Nakon finalnih prezentacija timova svih sedam tvrtki vođa natjecanja prof. dr. Randy Kudar, profesor emeritus na kanadskoj Richard Ivey School of Business i na IEDC-Poslovnoj školi Bled, proglasio je da je tim IBM Hrvatska, kojeg su predstavljali Ema Logue, Adrian Gjergizi, Ivana Janković, Zrinko Mikić i Tihomir Cirkvenčić najbolje riješio zadani poslovni izazov.

 

Tema ovogodišnjeg natjecanja kojeg hrvatski IEDC Alumni klub organizira već petu godinu za redom, bila je „izrada marketing plana za poduzeće čiji tržišni udio godinama pada”; poslovni slučaj odabrao je IEDC Alumni klub Hrvatska u suradnji sa IEDC-Poslovnom školom Bled. Sedam timova iz vodećih hrvatskih tvrtki nakon dva dana timskog rada svoja rješenja predstavilo je pred profesorom i stručnim žirijem sastavljenim od predstavnika IEDC Alumni kluba Hrvatska koji su odlučili su da je IBM Hrvatska najbolje riješio zadani poslovni izazov.

 

“Pobjednički tim je iznimno dobro strukturirao 3 ciljna tržišna segmenta, za svaki od njih je napravio razvojni program, strukturu troška, i benefite za tvrtku. U dobro pripremljenim prezentacijama komunicirali su rast tržišnog udjela ostvaren inovativnim upravljanjem troškova za marketinške aktivnosti“, ističe ugledni međunarodni stručnjak prof. dr. Randy Kudar.

 

„Glavni cilj natjecanja je usavršavanje sposobnosti analitičkog razmišljanja i timskog rada kod mladih perspektivnih menadžera, i to kroz rješavanje konkretnih poslovnih situacija,“ kažu članovi organizacijskog odbora IEDC Alumni kluba Hrvatska Tomislav Čorak, Goranka Padavić i Bojan
Mati.

 

“Ovo je bilo jedno iznimno obrazovno dvodnevno iskustvo. Konstruktivna povratna informacija od članova žirija je bila od velike pomoči za postizanje krajnjeg rezultata. Ukupna pobjeda je potvrda da su naši napori u zadnja 24 sata potvrdili da je pristup analizi slučaja i pripremi strategije bio ispravan. Cijeli tim je vrlo sretan i ponosan postignutim!“, naglasili su članovi pobjedničkog tima.

 

IEDC Alumni klub Hrvatska okuplja diplomante IEDC-Poslovne škole Bled, s ciljem promocije dodatne poslovne edukacije te cjeloživotnog učenja među mladim menadžerima i voditeljima hrvatskih tvrtki. Hrvatski alumni klub IEDC je u 2008. godini, kako bi demonstrirao naprednu metodologiju učenja i potencijalne koristi za mlade menadžere, organizirao 1. natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva, a zbog iznimnog uspjeha i velikog interesa sudionika, ono je već postalo tradicija u Hrvatskoj. „IEDC je međunarodna poslovna škola s alumni klubovima u 14 europskih država i trenutno je u osnivanju 15. klub u Africi. Zato ćemo natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva s Hrvatske ove godine proširiti i u druge države, a 18.-19. rujna ćemo na Bledu organizirati Global IEDC Case Study Competition,“ ističe prof. dr. Danica Purg, dekanica i direktorica IEDC-Poslovne škole Bled.

 

Hrvatski pobjednički tim će od strane IEDC-Poslovne škole Bled dobiti tri dana na „elective course“u MBA razredu u rujnu 2012; u listopadu će tim IBMa odmjeriti snage s pobjednicima iz drugih zemalja u borbi za međunarodni naslov, a glavna nagrada za pobjednički tim na Global IEDC Case Study Competition je dva dana in-company seminara za firmu koja je poslala taj tim.