Vi ste ovdje:

Naslovnica Događaji CSC i u Srbiji!
CSC i u Srbiji! E-mail
Autor Robert Kostelac   
Nedjelja, 08 Srpanj 2012 17:41

Beograd, 18. Svibnja 2012. Po uspješnom receptu našeg kluba iz Hrvatske, i IEDC alumni klub Srbije organizirao je po prvi put dvodnevno lokalno CSC natjecanje koje se održalo u Best Western hotelu u Beogradu. Zahvaljujući Ankici Barbulov, te kolegama Nikoli Ćuriću i Radovanu Beriću, ovaj događaj je uz dobru posjećenost protekao vrlo uspješno, a reakcije sudionika natjecanja su redom pozitivne.

Natjecalo se pet ekipa : Coca-Cola, DHL, ACO, Henkel, i Tarkett. Žiri je predvodio prof. Joe Pons, a asistirali su mu naši alumni - Denis Vujičić (Novartis) i Bojan Mati (Hrvatska Pošta). Tema natjecanja bila je „Razvijanje i upravljanje brandom“, a poslovni slučaj koji se promatrao posvećen proizvođaču golf palica Callaway, tvrtki koja je na kraju prošlog stoljeća bila suočen s padom dobiti i sve većom konkurencijom na tržištu u kojem je do tada neprikosnoveno vladala.

 iedc_bgd_080

Iako se, kao što smo rekli, cijeli događaj odvijao premijerno kod naših susjeda, sve je teklo prilično glatko i u vrlo pozitivnoj i radnoj atmosferi. Usput, Srbija je, nakon naravno Hrvatske, te Slovenije, treća država u kojoj alumni klubovi organiziraju ovakav event – a slijede još Makedonija i Moldavija. Najbolje ekipe iz lokalnih natjecanja će se naći u finalu, koje će biti održano tijekom rujna u prostorijama škole na Bledu.

 

Sama razrada poslovnog slučaja je bila vrlo dinamična, i tijekom prezentacija bilo je i vrlo žustrih diskusija. Timovi-sudionici su imali i inovativne ideje koje su nailazile na vrlo detaljne analize od strane članova žirija, tako da se i publika koja je u nemalom broju promatrala prezentacije tijekom prijepodneva i poslijepodneva, sasvim sigurno nije dosađivala.

 

Španjolsko-Hrvatski žiri nije imao lak posao u odabiru pobjednika, no na kraju su ipak jednoglasno dodijelili pobjedu ekipi Tarketta koja je napravila najveći napredak u završnoj prezentaciji. Pobjednički tim nagrađen je trodnevnim edukacijskim programom u vrijednosti od 9.000 €.

iedc_bgd_318