Vi ste ovdje:

Naslovnica Događaji Case Study Competition
Case Study Competition E-mail
Autor AH   
Ponedjeljak, 21 Ožujak 2016 00:00

Ovogodišnje natjecanje Case Study Competitiona u organizaciji IEDC Alumni kluba Hrvatska održalo se 14. i 15. ožujka. u Double Tree Hiltonu, Zagreb.

Case Study Competition (CSC) je simulacija End of Module Excersise-a na MBA studiju IEDC – Poslovne škole Bled. Natjecanje je prepoznato u Hrvatskoj 9 godina za redom, a odnedavno se širi i u regiji.

Glavna vrijednost natjecanja je da se mladim ljudima omogući kreativno rješavanje poslovnog problema u laboratorijskim uvjetima, čime se jača timski rad i promovira stjecanje poslovnih znanja iz financija, marketinga, operacija, te strategije.

Svake godine nam se jave vodeće tvrtke iz Hrvatske, pa tako su do sada na natjecanju sudjelovali Končar, Pliva, Podravka, T-HT, Dalmacija cement, Franck, TDR i mnogi drugi. Ove godine sudjelovalo je šest timova iz vodećih hrvatskih tvrtki: Fina, T-HT, Cemex, Končar, Hewlett Packard, HEP i INA.

"Glavni cilj natjecanja je stvoriti natjecateljima uvjete slične onima koji imitiraju dnevnu realnost top menadžera,  koji donose kompleksne odluke u ništa manje kompleksnim uvjetima. Ovakva vrsta vježbe - u kojoj natjecatelji moraju u vremenu od 24 sata odlučiti, odluku potkrijepiti  adekvatnim poslovnim argumentima te naći relevantne podatke na kojima temelje odluke - promovira strukturirano i odgovorno promišljanje i odlučivanje. Stvaranje takvih laboratorijskih uvjeta u kojima se kreiraju teške odluke pod utjecajem stresa zbog ograničenog vremena, ograničenja količine podataka koje u tim uvjetima možete sakupiti, analizirati, prokomentirati s timom i zaključiti, osvješćuje timski rad i definira svijest natjecatelja o tome što se može postići s timom, a što s individualnim kapacitetima sudionika te što sve uvjetuje krajnji rezultat.
I kao najvažnije, takav rad daje natjecateljima i kompanijama koje se natječu osjećaj kako izgleda poslovna edukacija u školama poput IEDC- Poslovne škole Bled, jer zbog svoje sadržajnosti programa i kvalitete edukatora, Bledska škola zasigurno može konkurirati najboljima," istakla je predsjednica IEDC Alumni kluba Hrvatska, Anita Hukelj, inače zagrebačka odvjetnica.