Vi ste ovdje:

Naslovnica Događaji
Case study competition 2011 E-mail
Autor Robert Kostelac   
Ponedjeljak, 14 Veljača 2011 14:08

IEDC Alumni klub organizira četvrto po redu natjecanje "Case study competition" 07. i 08. ožujka 2011. godine u hotelu Antunović, Zagrebačka Avenija 100 A, Zagreb. Posebna nam je čast najaviti kako će ove godine sudjelovati i poslovni slučaj birati Dr. znanosti Nadya Zhexembayeva, koja predaje održivost, rukovođenje i organizacijsko ponašanje na bledskoj Poslovnoj školi, te koja je savjetnica kompanijama u centralnoj i istočnoj Europi u području održivosti.

 
Case study competition 2013 E-mail
Autor Robert Kostelac   
Ponedjeljak, 14 Veljača 2011 14:08

Poučeni pozitivnim iskustvima iz prethodnih godina, ponosni smo da ove godine organiziramo šesto po redu natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva "Case study competition", i to 22. i 23. travnja 2013.godine u hotelu Antunović, Zagrebačka Avenija 100 A, Zagreb.

Posebna nam je čast najaviti kako će ove godine sudjelovati i poslovni slučaj birati Ian Sutherland Svoju doktorsku titulu (PhD) stekao je na Univerzitetu Exeter (UK). Profesor Ian Sutherland je međunarono poznat stručnjak u područjima poslovanja i umjetnosti. Dr. Sutherland stekao je više diploma sa sveučilišta iz Kanade na Univerzitetu Music i Memorial (Canada), i PhD na Univerzitetu Exeter (UK) iz Sociologije i Filozofije.

Trenutno je direktor doktorskog (PhD) studija na bledskoj Poslovnoj školi. Tokom svoje poslovne karijere uveo je razne tečajeve, radionice, seminare i predavanja u više od 20 zemalja u svijetu. Kao konzultant radi sa poznatim svjetskim kompanijama iz farmaceutske i telekomunikacijske industrije i obrane.

 
IEDC jedrenje 2010 E-mail
Autor Robert Kostelac   
Subota, 17 Srpanj 2010 08:41

Hrvatski IEDC alumni klub već dugi niz godina organizira druženje članova svih alumnija. Ove je godine bilo organizirano međunarodno druženje na kojemu se sakupilo 30-ak studenata škole iz raznih generacija i programa.

 
Case study 2010 E-mail
Autor Krešimir Kvaternik   
Utorak, 30 Ožujak 2010 23:34

U organizaciji našeg kluba i ove godine, po treći puta će se održati natjecanje u rješavanju case study-ja. Natjecanje će se održati 13. i  14. svibnja 2010.

Kao jednu od aktivnosti kluba, usmjerenu na produbljivanje znanja te usporedbu "ljudskog kapitala" vodećih hrvatskih kompanija organiziramo natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva (Case study competition). Prvo takvo natjecanje, uspješno je održano u travnju 2008. godine, drugo u veljači prošle godine, a pozitivni rezultati motivirali su nas da ga ponovimo i ove godine.

Natjecanje će se održati sredinom svibnja (13. i 14.) ove godine, a predviđeno je sudjelovanje 5 timova (do 6 članova). Svi će timovi imati na raspolaganju jedan dan i jednu noć za rješavanje poslovnog slučaja nakon čega će žiri sastavljen od: profesora Jima Ellerta, te predstavnika IEDC Alumni kluba, odabrati tri tima koji se plasiraju u finale natjecanja.

Finale natjecanja će biti otvoreno za javnost, a koncipirano je kao predstavljanje rješenja tri tima koji su se plasirali u finale, zatim predavanje profesora o poslovnom slučaju i temi obrađenoj kroz poslovni slučaj i naposljetku odabiru i proglašenju pobjednika.

Sve detalje o natjecanju će organizacijski tim definirati i objaviti na webu do kraja ožujka. Ukoliko se želite uključiti u organizaciju ovog natjecanja kontaktirajte Krešimir Kvaternika ili Tomislava Čorka ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript i Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript )

 

 
Jedrenje 2010 - najava E-mail
Autor Robert Kostelac   
Utorak, 30 Ožujak 2010 23:33

Drage kolegice i kolege,

Pretpostavljam da je većina od vas već čula, a neki su i bili među više od 50 sudionika (predstavnika 8 država), da naš Alumni klub već tradicionalno u svibnju organizira IEDC Alumni jedrenje.


Znam da će biti onih čije će prva pomisao biti "Dobra ideja, ali nažalost nemam ja za to vremena". Vjerojatno će biti i onih koji će pomisliti da jedrenje jednostavno nije za njih, iako nikada nisu niti bili na jedrilici. Sigurno će biti i drugih opravdanja i "opravdanja". Ali pozivam vas da prije nego što donesete konačnu odluku, razmislite još jednom.


Da, ovo jedrenje je (ili je barem zamišljeno da bude) primarno zabava i pokušaj smanjenja razine stresa. Ali ako zabava i smanjenje stresa nisu dovoljno dobri da vas motiviraju, razmislite o ovom jedrenju kao jednom od velikih IEDC Alumni događanja, koje vam omogućava povezivanje s drugim kolegicama i kolegama. Na njemu ćete sresti stare prijatelje i poznanike, ali ćete isto tako moći uspostaviti brojna nova poznanstva i razviti nove veze. Koliko često imate takvu mogućnost? Nije li to vrijedno investicije od nekoliko dana?

 

 
Case Study natjecanje 2009 E-mail
Autor Nenad Buljan   
Subota, 13 Ožujak 2010 10:18

Svi smo mi na IEDC-u razvijali svoje poslovne vještine koristeći studije poslovnih slučajeva (Case Studies) kao metodu učenja. Želeći približiti tu metodu učenja i onima koji to nisu (ili barem ne često) imali prigodu, Klub je pokrenuo godišnje natjecanje u rješavanju studija poslovnih slučajeva, sa željom da i ovu klupsku aktivnost pretvorimo u tradiciju.

Ideja natjecanja je da kompanije sudionice natjecanja pošalju timove sastavljene od 5-6 mladih menadžera s potencijalom za osobni rast i razvoj, te da oni u simuliranoj poslovnoj situaciji, u zadanom vremenu od 24 sata, kao tim ponude rješenja za navedenu situaciju. Svoje prijedloge, natjecatelji prezentiraju pred žirijem koji se sastoji od jednog profesora s IEDC te nekoliko iskusnih menadžera, koji za potrebe natjecanja predstavljaju upravu ili nadzorni odbor kompanije.

 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 » > Kraj >>

Stranica 3 od 4