Vi ste ovdje:

Naslovnica Recenzije
Saša Špiranec, Vodič kroz vina Hrvatske 09 E-mail
Autor Robert Kostelac   
Srijeda, 04 Studeni 2009 22:58

Vodič kroz vina Hrvatske 2009

Ovaj vodič nudi sjajan pregled važnijih hrvatskih vinara i njihovih vina koja su na tržištu. Kako je ovaj autor već izdao sličnu knjihgu prije 2 godine, nudi se i usporedba sa prijašnjim godinama, što nam pomaže prilikom kupnje vina.

Robert Kostelac, IEDC alumni

Teško je pretjerati u pohvali ovog djela, čiju pravu vrijednost i značenje još niti ne slutimo. Pouzdan i najutjecajniji pregled hrvatske vinske scene, koji otvara horizonte neafirmiranima, a one najbolje podsjeća da ustraju u kvaliteti.

Rene Bakalović, gastronomad

Kompetentnost je glavni razlog zastoje Saša Špiranec prva osoba koja mi padne na pamet trebam li bilo kakav savjet kad je riječ o vinima. Kad trebam objektivno i stručno mišljenje o nekom vinu ili prijedlog pravog vina za neki događaj ili jelo uvijek zovem Sašu u pomoć!

Ana Ugarković, kulinarski ekspert

Broj stranica: 534 Uvez: Meki Dimenzije: 14,5 x 21,0 cm

 
Umijeće ratovanja E-mail
Autor Robert Kostelac   
Srijeda, 30 Rujan 2009 23:33

The Art of WarVjerujem da je dobar dio vas već pročitao ovo remek djelo kineskog generala Sun Tzua, rođenog prije otprilike 2500 godina. Ono što me oduševljava je da i danas ova knjiga predstavlja klasično ostvarenje vojnih znanosti, te se izučava na brojnim vojnim akademijama diljem svijeta. 

Ono što je specifično za ovu knjigu leži u tome da je ona primjenljiva na managerske aspekte ljudskog djelovanja, tj. da je temeljne postavke u njezinoj doktrini (poput one o pobjedi nad neprijateljem bez borbe) moguće primijeniti u svakodnevnom životu.


Sun Tzu je danas zasigurno jedan od najcitiranijih kineskih autora na svijetu, gotovo uz bok Konfuciju ili Lao Tseu.